כל מה שרצית לדעת על הכנת עוף לאשה העובדת

ורד אמיר
0 תגובה

יום שישי בצהריים. גדי נועה ואנוכי יושבים לארוחת צהריים מפונפנת במסעדת יפו תל אביב של חיים כהן. מיזם חדש במסעדה שבשישי אירחה את משק עפאים .ובדרך כלל כשאנחנו לבד בלי ילדים ורעשים מתפתחות שיחות כאלה על איך היה פעם ,נועה שואלת ואנחנו מספרים. והפעם, אולי בעקבות התכניות על יום השואה וקום המדינה, נועה התענינה מה היה בתקופת הצנע כשגדי היה ילד ואיך הממשלה יכלה להחליט לתת קצבאות ולהגביל צריכה . והאמת שהיום, ובזמן שישבנו סביב השולחן, זה נשמע כמו משהו דמיוני. מפה לשם ארוחה טובה ואווירה נפלאה וחזרנו היישר לבקר את הנכדים.

כשהגענו הביתה אחרי כמה שעות גדי ראה שהפשרתי עוף ושאל מה בדיוק אני מתכוונת להכין. האמת, שהפשרתי את העוף מתוך מחשבה שנכין ארוחה למחר שיהיה, כי אנחנו הוזמנו לחברים ולא נהיה בבית כל השבת. והנה, גדי נזכר, כנראה בעקבות השיחה עם נועה במסעדה ,בשנות השישים והשבעים, שכשעשה סדר בפסח מצא חוברת מתכונים מתקופת ראשית המדינה ורץ לחפש אותה. איזו התרגשות וכמה תמימה ונאיבית החוברת והמתכונים עד כדי התרגשות. וגדי כמו גדי הפשיל שרוולים וכשאני שרועה בסלון, הכין בדיוק מרבי ( רק את המרגרינה החליף בשמן זית) תבנית עוף. זה יצא טעים!!! מטורף כמה טעים!!! העוף פריך, תפוחי האדמה, גזר, בצל רכים ונימוחים ואנחנו? מה נראה לכם? לא עמדנו בעשר בלילה לנשנש?

vered amir website 3040302 vered amir website 3040304vered amir website 3040301vered amir website 3040309 

מתכון לאשה העובדת: ארוחה שלמה ללא טרחה

מצרכים:

– 4 כרעיים חתוכות, נקיות ויבשות

– 5 תפו״א קלופים וחתוכים לפרוסות

– 1 בצל גדול קלוף וחתוך לפרוסות

– 3 שיני שום כתושות

– 4 גזרים קלופים וחתוכים לפרוסות

– 1 כף שמן זית (במקור מרגרינה(

– 5 כוסות מים

– מלח, פלפל, אורגנו

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל החומרים לסיר או כלי פיירקס בשכבות.

2. בצל, עליו תפו״א וגזר מעל העוף המתובל והשום.

3. יוצקים את המים ומכניסים לתנור בחום של 250 מעלות למשך שעה.

ובתיאבון.

vered amir website 3040305 

המלצה חמה שלי, נסו בטוחה שתאמצו. ושיהיה לנו שבוע טוב ויומק עידאק.

Related Posts

השאירי תגובה