‎⁨כשהוא פתאום מתחיל לבשל⁩

ורד אמיר
2 תגובות

כשהוא פתאום מתחיל לבשל ואת לא בטוחה שבא לך שהמטבח יתלכלך…

מי שעוקבת אחרי יודעת שאוכל אצלנו בבית הוא חגיגה. מאז ומתמיד בישלתי למשפחה אירחתי חברים והמטבח היה פעיל תמיד.

במהלך חיינו עברנו כמה וכמה דירות ובתים וגם כשהמטבח היה קטן וגם כשהיה צפוף היתה פעילות רבה. אבל בעיקר שלי.

למרות שהייתי אשת קריירה ושירתתי שנים רבות בצבא הקפדתי תמיד לבשל ואם לא אני אז אמא שלי ותמיד היה אוכל בבית ולמען האמת גם לא מעט ג’אנק.

השנים חלפו וכשהילדים גדלו הם הצטרפו אליי לעזור במטבח בלישת בצק ערבוב וחיתוך ומיד ראיתי מי אוהב את מעשה הבישול ומי אוהב בעיקר לאכול.

וגדי? הוא תמיד אהב לאכול ובעיקר להאכיל, את הילדים. גדי היה אחראי על ארוחות הבוקר בשבת והכין בעיקר ארוחות ערב קלות, סלט ביצים ושאר ירקות.! ואני הייתי מנקה אחרי.

והנה לפני כעשר שנים לאט לאט ובלי ששמתי לב, ואולי כן שמתי לב אבל לא חשבתי שזה יהפוך לרציני גדי התחיל לבלות במטבח יותר ויותר, להוריד מתכונים מהרשת, לקנות מוצרי צריכה לפי המתכונים, לקנות כלים יעודיים ומדי פעם כשחזרתי הביתה חיכה לי תבשיל, מאפה או מרק.

ואני שנדהמתי מהטעמים המדויקים והמשובחים ומהמראות המדהימים לא הצלחתי להתאפק מלהעיר הערה אחת או שתיים לתת עצה כזו או אחרת ולבקש להשאיר נקי, כי אני הרי הבשלנית במשפחה, זוכרות והמטבח באחריותי…

וככה עברו הימים וגדי התאהב במטבח. ממש התאהב.

מה זה אומר? הוא התחיל להכין מתכונים מורכבים ומסובכים של עופות בשר ודגים תוספות ומאפים וכמו ששמעתי מחברות וקולגות, כשהם מבשלים זה תמיד יותר מדויק, מוקפד ומדוגם.

אני מטגנת בצל, אצלו זה תמיד בצל קונפי, אני מועכת תפןחי אדמה לפירה הוא מעביר את תפוחי האדמה דרך שתי מסננות… כי אנחנו, הנשים, אחרי שנים בעיקר מתקתקות והם יוצרים חדשים.

ואני? ככל שעבר הזמן הפסקתי להעיר ולתת עצות והתחלתי לפרגן ובעיקר ללהנות, ולמרות שגם אני ממשיכה לבשל ונהנית מהבישול ביחד אני נהנית לחזור הביתה לארוחות שלמות ומגונות ולהתפנות ליתר האהבות.

לפני שנים כששיפצנו את הבית, הרחבנו את המטבח ועשינו שני כיורים ככה בימי שישי כשעל שנינו נופלת המוזה לכל אחד יש את המקום שלו, לחוד אבל ביחד.

אה, וכשהוא מסיים לבשל, גם כשזה בשמונה בבוקר ואני בדיוק יורדת להכין לי את הקפה הראשון הוא מכין לי את הכף שאטעם איך יצא, ותמיד יוצא אהבה.

מתכון לשקשוקה של גדי:

מצרכים:

– שמונה עגבניות או שלוש קופסאות עגבניות שלמות של מוטי.

– בצל גדול

– 5 שיני שום כתוש

– פלפל שאטה או פלפל ירוק חריף במידה

– 2 פלפלים אדומים

– 2 כפות רסק עגבניות של מוטי

– כפית פפריקה

– כפית סוכר

– פלפל שחור

– מלח

– ביצים

אופן ההכנה:

1.חולטים את העגבניות ומקלפים

2. מטגנים בצל עד הזהבה עם חצי כוס שמן

3. מוסיפים את הפלפלים החתוכים לחתיכות קטנות ואת השאטה עד ריכוך

4. מטגנים את השום כדקה

5. מוסיפים את רסק העגבניות עם חצי כוס מים והתבלינים

6. מבשלים הכול על אש קטנה במשך שעה.

7. מוסיפים את הביצים (כמה שרוצים או כמה שנכנס) וממשיכים לבשל במכסה פתוח

8. אפשר עם הוספת הביצים להוסיף חתיכות גבינה בולגרית

9. עם ההגשה אפשר לפזר בזיליקום/ פטרוזיליה/כוסברה 

והרבה הרבה אהבה!

Related Posts

2 תגובות

איקה 13/01/2021 - 11:54 am

שקשוקה של שמחה יומיומית

הגיבי
ורד אמיר 13/01/2021 - 12:12 pm

ככה הכי מדויקת.
אני יכולה לקחת את שמות הפוסטים שפרסמתי ולעשות מהם שקשוקה של שמחה, חחחח
שתמיד נישאר בתודעה של שמחה ושפע אמן!
ומחכה כבר לשמוח איתכם.

הגיבי

השאירי תגובה

ברוכים הבאים

אשמח שתשאירו לי פרטים
וכך נוכל לשמור על קשר